Je kunt er bijna niet meer omheen, overgewaaid uit the States: Black Friday. Wij leggen graag de focus op duurzaamheid. De wereld heeft niet méér, maar bétere spullen nodig. Duurzame producten, die beter zijn voor mens & milieu. Stap over op een cup of wasbaar maandverband, en je hebt niets anders meer nodig de komende 5 tot 10 jaar. Green friday it is! Met code GREENFRIDAY krijg je 10% korting op al onze menstruatiecups en wasbaar maandverband t/m vrijdag 27 november.

FAQ Menstruatiecups

Informatie over hoe je een menstruatiecup gebruikt vind je hier. Maar hoe zit het dan met...? En wat nou als...? Dat lees je allemaal hieronder! 

Wat is een menstruatiecup?

Een menstruatiecup is een klein cupje van siliconen dat je kunt hergebruiken tijdens je menstruatie. Het is een gemakkelijk, veilig en hygiënisch alternatief voor wegwerp maandverband en tampons. Door een menstruatiecup te gebruiken bespaar je geld en werk je mee aan een beter milieu. 

Je draagt de cup inwendig net als een tampon; maar in plaats van weg te gooien, kun je de cup daarna talloze keren opnieuw gebruiken. De cup vangt je menstruatiebloed op in plaats van het te absorberen, na gebruik leeg en reinig je de cup en kun je deze opnieuw gebruiken. Een menstruatiecup gaat tot wel 10 jaar mee, en al die tijd is deze ene cup het enige wat je nodig hebt voor je menstruatie!

Is een menstruatiecup echt goedkoper?

De aanschafkosten van een cup zijn hoger dan van een pak tampons. Maar een cup gaat veel langer mee, waardoor je de de aanschafkosten er al snel uit hebt. Gebruikte je 1 pakje tampons per maand (gemiddeld €3,50 per pakje) dan heb je het aanschafbedrag van de cup er na 4 tot 8 maanden uit, afhankelijk van het merk dat bij je past.

Hoe lang gaat een menstruatiecup mee?

De kwaliteit is (mits je de cup op de juiste manier reinigt en bewaart) gegarandeerd tot een jaar na aankoop. Maar ze gaan veel langer mee: je kunt de cup gemiddeld 5 tot 10 jaar gebruiken voor al je menstruaties! Daarmee bespaar je tussen de 100 en 500 euro en zo'n 150 kilo afval.

Hoe reinig en verzorg ik mijn menstruatiecup?

 • Bij elke verschoning was je de cup met water, liefst eerst koud en vervolgens met warm water.
 • Wij adviseren om je cup te steriliseren aan het begin en einde van iedere menstruatie. Dat kan door hem uit te koken of te steriliseren in de magnetron met onze speciale desinfectiebekers.
 • Als er geen fonteintje in het toilet aanwezig is, kun je de cup reinigen met een flesje water of met biologisch afbreekbare desinfectiedoekjes (zoals die van Lunette of Natracare). Gebruik geen andere doekjes (zoals voor je handen of gezicht); die kunnen het materiaal van de cup aantasten, en bevatten stoffen die niet geschikt zijn voor je vagina.
 • Tussendoor reinigen met alleen water is voldoende, maar om de cup op te frissen kun je die ook uitwassen met onze speciale wasgels. Ze desinfecteren niet volledig, maar reinigen beter dan alleen water. Spoel hem daarna goed af. Mocht er een spoortje gel achterblijven, dan is dit geen probleem, want onze gels zijn veilig voor het vaginale milieu.
 • Gebruik geen handzeep, shampoo of andere wasgels; die kunnen het materiaal van de cup aantasten, en bevatten stoffen die niet geschikt zijn voor je vagina.
 • Bewaar je cup in het meegeleverde bewaarzakje op een goed geventileerde, droge plaats op kamertemperatuur. Let op: vanwege het gebrek aan ventilatie zijn desinfectiebekers, tupperware bakjes, plastic zakjes of andere afgesloten containers niet geschikt om je cup langdurig (tussen je menstruaties door) in te bewaren. Je cup er korte periodes, zoals onderweg, in bewaren kan wel!

Het inbrengen van mijn menstruatiecup vind ik lastig. Tips?

Het kan zijn dat je in het begin wat moeite hebt met het inbrengen van je cup. Het is een kwestie van oefenen, dit kun je wat makkelijker maken door hier een glijmiddel op waterbasis bij te gebruiken, zoals deze biologische Medglide. Let op, gebruik geen producten op oliebasis (zoals kokosolie), dit kan het materiaal van je cup aantasten!

Het verwijderen van de menstruatiecup doet steeds zo'n pijn. Help!

Als het verwijderen van de cup pijnlijk is, kan dat een aantal oorzaken hebben:

 • Je trekt per ongeluk aan het steeltje. Het steeltje is NIET bedoeld om de cup mee te verwijderen, maar alleen om hem te kunnen pakken. Als je alleen aan het steeltje trekt, verbreekt het vacuüm niet en is verwijderen pijnlijk. Verwijder de cup door goed in de onderkant van de cup te knijpen.
 • Het vacuüm is niet goed verbroken. Ook als je netjes in de onderkant van de cup knijpt, kan het zijn dat het vacuüm niet volledig verbreekt. Meer oefening kan helpen, of een ander model cup.
 • Is de flexibiliteit van de cup te stug/stevig en heb je ook een gevoelige vagina, dan kan het verwijderen pijnlijk zijn. Wij raden altijd aan om (je bouw en spierspanning in aanmerking genomen) te kiezen voor de zachtst mogelijke flexibiliteit.
 • Tips voor het veilig en soepel verwijderen van je cup als het niet gelijk lukt:
  ♥ Zorg dat je goed kunt ontspannen; bij stress span je onbewust je bekkenbodemspieren aan waardoor verwijderen lastiger wordt
  ♥ Neem een rustige houding aan, bijvoorbeeld met één been op het toilet of gehurkt zittend in de douche
  ♥ Knijp goed in de onderkant van de cup om het vacuüm te verbreken en haal de cup rustig uit je vagina
  ♥ En voilà! Missie geslaagd! 

Hoe vaak moet ik de menstruatiecup tussendoor legen?

Een menstruatiecup mag je tot 12 uur achter elkaar dragen zonder risico. 2x per etmaal legen is dus in principe voldoende. Vind je het prettiger om dit vaker te doen dan kan dat natuurlijk ook. Heb je een flinke menstruatievloed? Dan kan het zijn dat je de cup wat vaker moet legen, net zoals bij tampons.

Ik lek door. Help!

Als je doorlekt met een menstruatiecup kan dat verschillende oorzaken hebben:

 • Een cup absorbeert geen bloed, zoals een tampon. Het bloed dat zich nog in je vagina bevindt terwijl je de cup inbrengt, kan daarom uit je vagina lekken. Dit mag niet meer zijn dan een enkel druppeltje of veegje!
 • Het kan zijn dat je cup niet volledig is uitgevouwen. Probeer één van de vouwtechnieken die hier beschreven staan. Het kan ook helpen om je cup voor het inbrengen af te spoelen met koud water (dan wordt hij iets stugger) of juist warm water (dan wordt hij iets flexibeler). Geef je zelf een aantal cycli de tijd om eraan te wennen!
 • Heb je een hevige menstruatie, dan kan het zijn dat je wat vaker moet legen. Je mag de cup 12 uur lang inhouden, maar als je veel bloed verliest zul je hem nu eenmaal vaker moeten legen. Bij een zeer hevige vloed soms wel iedere twee uur, net als een tampon. Helaas pindakaas!
 • Het kan ook zijn dat je de verkeerde maat of flexibiliteit hebt. Bel met onze vragenlijn voor advies!

De menstruatiecup zakt naar beneden / Ik voel de cup zitten. Help!

Je cup wordt 'omhoog' gehouden door je bekkenbodemspieren en door het lichte vacuüm dat ontstaat bij het inbrengen. Zit hij goed, dan voel je hem helemaal niet, omdat je alleen gevoelszenuwen hebt aan het uiteinde van je vagina. Heb je verzwakte bekkenbodemspieren, dan kan het zijn dat de cup naar beneden zakt; en dan kun je hem voelen zitten. Irriteert alleen het steeltje van de cup? Gelukkig kun je dat eraf knippen - een klein stukje, of zelfs helemaal als dat nodig is.

Voor verzwakte bekkenbodemspieren is helaas maar één oplossing: oefeningen! Wissel Kegel-oefeningen (niet vergeten te lachen om het slechte filmpje!) af met deep squats (nog een keer lachen!) - dan ontspannen je bekkenbodemspieren zich namelijk, waardoor ze hun oorspronkelijke lengte terugkrijgen. Of train je spieren met Ben Wa balletjes (en die koop je euh... bij de sexshop. Want stevigere spieren zorgen ook voor een intenser orgasme - op zich mooi meegenomen!) Natuurlijk kan het ook zijn dat je cup de verkeerde maat of flexibiliteit hebt. Bel met onze vragenlijn voor advies!

Ik heb een verzakking van de baarmoeder/vaginawand. Kan ik toch een menstruatiecup gebruiken?

Vaak kun je ook met een (lichte) verzakking een cup gebruiken. Wij raden dan aan om een Me~Luna Short te nemen, omdat deze vanwege de korte vorm waarschijnlijk prettiger zit. Maar let op: of je met een verzakking een cup kunt dragen verschilt per persoon, dus geef jezelf even goed de tijd om aan de cup te wennen. Dit geldt ook bij een gekantelde baarmoeder, het blijft een kwestie van proberen. Soms lukt het niet; dan is wasbaar maandverband een prettig alternatief! Tip: Je kunt natuurlijk altijd even het aantal centimeters meten tot het punt dat je je baarmoedermond raakt (mocht je niet weten hoe deze aanvoelt; zo ongeveer als het puntje van je neus). Bij de beschrijving van iedere cup staan de formaten vermeld!

Kan ik een menstruatiecup gebruiken in mijn kraamtijd?

Vanwege het verhoogde risico op infecties tijdens je kraamperiode raden wij het gebruik van een menstruatiecup (net als het gebruik van tampons) tijdens je kraamtijd af. Wasbaar maandverband is wel heel geschikt voor deze periode!

Kan ik een menstruatiecup gebruiken in combinatie met een spiraaltje of anticonceptiering?

Je kunt de cup zonder problemen gebruiken in combinatie met een anticonceptiering. Deze verwijder je tijdens de stopweek; hij zit de menstruatiecup dus niet in de weg. Ook bij gebruik van een spiraal kun je in principe een cup gebruiken, hoewel wij wel extra voorzichtigheid adviseren bij het verbreken van het vacuüm. In theorie is er namelijk een risico dat het vacuüm van de menstruatiecup het spiraaltje los kan trekken of dat bij het verwijderen de draadjes van het spiraaltje meegenomen kunnen worden wanneer deze wat langer zijn. In de praktijk gebruiken veel spiraaldragende vrouwen hun menstruatiecup naar volle tevredenheid. Aan jou de keuze of je het wilt proberen, je kunt het vooraf altijd even met je huisarts of gynaecoloog bespreken!

Kan ik vrijen terwijl ik een menstruatiecup draag?

Natuurlijk kun je vrijen terwijl je de cup draagt. Op allerlei manieren. Je kunt alleen niet gepenetreerd worden met de cup in. Hij zit in de weg - echt waar. En nee, de cup is ook geen anticonceptiemiddel. 

Ik ben gevoelig voor vaginale Candida-infecties. Kan ik een menstruatiecup gebruiken?

Ja, je kunt je cup gewoon gebruiken. De cup heeft (in tegenstelling tot tampons) geen negatieve invloed op je vaginale slijmvlies en het milieu in je vagina. Ook bevatten cups en wasbaar maandverband geen irriterende stoffen. Daarom merken veel vrouwen dat ze minder last hebben van vaginale jeuk en irritatie als ze overstappen naar een cup of wasbaar maandverband.

Wij adviseren wel om bij een infectie je cup vaker te reinigen: reinig hem bij iedere verschoning met een speciale wasgel en desinfecteer hem iedere avond na gebruik. Dat kan door hem uit te koken of te steriliseren in de magnetron met onze speciale desinfectiebekers

Heb je veel last van irritatie, dan adviseren wij om niets inwendig te gebruiken (ook geen cup) maar om eerst het probleem op te lossen. Dat kan bijvoorbeeld door een kuur te doen met eerst Delima feminin en daarna Symbiovag. Deze herstellen het vaginale milieu en vullen de goede bacteriën in je vagina aan. Inwendig kun je dit ondersteunen met Microbiol Intiem, waarmee je je darm- en vaginale flora van binnenuit ondersteunt. Gebruik dit wel lang genoeg (minimaal 3 maanden).

Ik ben bang voor TSS, de 'tamponziekte'. Hoe zit dat met menstruatiecups?

TSS wordt veroorzaakt door de bacterie Staphylococcus aureus. Deze bacterie dragen de meeste mensen altijd bij zich, op de huid, in de darmen, op de slijmvliezen van de keel, ogen en ook in de vagina. Iedereen kan deze zeldzame aandoening krijgen, ook mannen. Maar je afweersysteem en een gezonde huid/darm/vaginale flora zorgen ervoor dat je hier niet ziek van wordt.

Tampons kunnen de weerstand van je vagina verlagen doordat ze naast het bloed, ook het gewone vaginale slijm opnemen. Daardoor drogen ze het slijmvlies uit, heeft dat een negatief effect op de vaginale flora en kunnen er kleine scheurtjes, wondjes en irritaties ontstaan. Ook zorgen tampons voor een broeierige omgeving in de vagina. 

Een menstruatiecup heeft (in tegenstelling tot tampons) geen negatieve invloed op het vaginale slijmvlies en het milieu in je vagina. Een cup vangt slechts op en absorbeert niets. Ook is een cup niet 'broeierig'. Onze cups zijn gemaakt van de beste kwaliteit TPE of medische graad siliconen, wat niet als voedingsbodem kan dienen voor bacteriegroei. Door deze factoren is de kans op Toxic Shock Syndrome nihil. Maar bij een verminderde weerstand kun je deze aandoening altijd krijgen - zelfs als je helemaal niets gebruikt. Dus let altijd goed op jezelf bij de volgende verschijnselen: hoge koorts, diarree, spierpijn, rillingen, braken, 'zonnebrand' op de huid, duizeligheid en een verlaagde bloeddruk.

N.B. In 2017 is er een alarmerend persbericht verschenen over TSS en menstruatiecups, maar deze informatie bleek onjuist. De professor (Gérard Lina) die het onderzoek uitvoerde, heeft duidelijk verklaard dat de pers zijn uitingen verkeerd had geïnterpreteerd. Helaas circuleert dit onterechte persbericht nog steeds, maar wees gerust: menstruatiecups zijn écht veiliger dan tampons. Lees hier verder voor meer informatie!

Ik ben allergisch voor latex, is een menstruatiecup geschikt voor mij?

Ja, de menstruatiecups zijn gemaakt van Medical Grade siliconen en daardoor hypo-allergeen en geschikt voor vrouwen met latex-allergie. De cups van MeLuna zijn gemaakt van TPE, het zachte en huidvriendelijke materiaal waar ook flessenspenen van gemaakt zijn. Al onze cups zijn gekleurd met niet-toxische kleurstoffen; geen enkele cup bevat BPa of andere schadelijke stoffen.

De menstruatiecups zijn gemaakt van siliconen. Ik moet denken aan die borstimplantaten... moet ik bang zijn voor siliconen uit mijn cup?

Het korte antwoord: Nee, je hoeft niet bang te zijn voor 'lekkende' siliconen in je menstruatiecup!

Menstruatiecups bestaan uit siliconen, maar een heel ander soort siliconen dan die waarvan de borstimplantaten (destijds) van gemaakt waren en waar je nare verhalen over hoort. Ten eerste ging dat om vloeibare siliconen. De verpakking (het implantaat) ging lekken, waardoor er daadwerkelijk moleculen siliconen in het lichaam van de vrouwen terecht kwamen. Ons lichaam kan siliconen niet verwerken en afbreken; als ze 'los' door het lichaam gaan zweven kan dat dus problemen opleveren.

Hier hoef je bij je menstruatiecup gelukkig niet bang voor te zijn. Dit zijn siliconen in vaste vorm, waar geen moleculen uit 'lekken' die door je lichaam gaan zwerven.
Siliconen komen in verschillende kwaliteitsgraden. Ze kunnen gemengd of verwerkt zijn met verschillende andere chemische stoffen. Siliconen zijn dus niet automatisch altijd veilig voor gebruik in en op je lichaam (of bij voedsel, zoals bakvormen).

Food grade betekent dat de siliconen zijn goedgekeurd voor gebruik met en rondom voedsel. Er zijn nog wel vraagtekens over of ze bij hoge temperaturen (in de oven) echt geen stoffen kunnen lekken. De regels voor vulstoffen en bijproducten in food grade siliconen zijn veel minder streng dan die van medical grade siliconen. Er bestaan cups gemaakt van food grade siliconen welke verontreinigingen in het materiaal kunnen bevatten. Ze zijn niet bedoeld voor inwendig gebruik, dus wij keuren het gebruik daarvan af. Wij hebben alleen menstruatiecups van de hoogste graad (Platinum VI) goed gecontroleerde, medical grade siliconen. De standaarden voor productie van deze siliconen zijn veel hoger dan die voor de voedingsindustrie. 'Medische graad' betekent dat de siliconen inert zijn (dat wil zeggen dat ze niet reageren met je lichaam), en dat de kwaliteit goed genoeg is om te gebruiken in medische hulpmiddelen zoals katheters, injectienaalden en vloeistofslangen in het ziekenhuis. Let wel: Medische graad siliconen kunnen Platinum of Peroxide cured (uitgehard) zijn. Bij een afwerking met peroxide kunnen ongewenste stoffen achterblijven, wij kiezen dan ook bewust voor het type Platinum VI.

Wij waarschuwen voor het gebruik van extreem goedkope cups uit Aziatische landen, waar de kwaliteitscontrole over het algemeen minder goed is dan van cups die in Europa geproduceerd (of gecontroleerd) worden. 

En hoe zit het met andere chemische stoffen zoals weekmakers?

In 2018 zijn een aantal merken cups in Denemarken getest op o.a. ftalaten, nitrosaminen, PAK's, chloorparaffines, latexproteïnes en onbedoelde verontreinigingen, vluchtige verbindingen en kleur. Bij testen van verschillende merken menstruatiecups bleek dat geen van de geteste merken ongewenste chemische stoffen bevatte.

Wel kunnen menstruatiecups volgens deze test vluchtige bestanddelen afgeven. Dat is helaas onvermijdelijk, maar je wilt deze natuurlijk liever niet in je lichaam krijgen. Kook je menstruatiecup daarom goed uit voor het eerste gebruik!

Van de cups uit ons assortiment zijn Lunette, Organicup en Me~Luna getest.
☆ Lunette Clear kwam van de geteste cups het beste uit de bus: deze bevatte geen van de chemische verbindingen waarop getest werd, en ook het laagste gehalte aan vluchtige stoffen.
☆ Organicup bevatte geen chemische verbindingen en een normale hoeveelheid vluchtige bestanddelen; wel bevatte de Organicup sporen van latex en is dus een minder geschikte cup om te kiezen bij een latexallergie.
☆ Me~Luna is niet gemaakt van siliconen maar van TPE, het materiaal waar ook babyflessenspenen van gemaakt zijn. Deze cups bevatten een iets hoger gehalte aan vluchtige stoffen dan de andere cups in de test. Ook bevatten ze sporen van PAK's, maar deze vallen onder de toegestane norm.

Wij maken ons vooralsnog geen zorgen over deze minimale (!) hoeveelheden vluchtige stoffen in de menstruatiecups. Na het uitkoken blijven er vrijwel geen restjes meer van achter in je cup. Wat achterblijft is zo ontzettend weinig, dat het geen risico oplevert voor je gezondheid en een 'normaal' onderdeel is van leven in de 21e eeuw (denk aan een hoeveelheid die minder is dan wat je binnenkrijgt wanneer je normaal eet, je huis schoonmaakt of door de stad fietst).

Ook hier moeten we weer waarschuwen voor extreem goedkope cups die niet in Europa geproduceerd worden. Het is onduidelijk of hier misschien verfstoffen of andere chemische stoffen gebruikt worden tijdens de productie, die schadelijk kunnen zijn. Koop je cup van een betrouwbaar merk, dan zit je sowieso goed!

Mijn menstruatiecup stinkt. Help!

Gelukkig gebeurt dit vrij zelden, maar het kan je overkomen. Er zijn verschillende oorzaken:

Het kan te maken hebben met de manier waarop je je cup schoonmaakt of bewaart: Als je (agressieve) reinigingsproducten gebruikt voor je cup die daar niet specifiek voor zijn bedoeld, dan kan dit het materiaal van je cup aantasten. Er kunnen dan kleine scheurtjes ontstaan waar bacteriën zich in kunnen nestelen. Of als je je cup vochtig opbergt, of op een plek bewaart die niet goed ventileert (zoals een afgesloten bakje), dan kunnen anaerobe bacteriën de overhand nemen en dat brengt vervelende geurtjes met zich mee. ⁠

Maar, het kan ook zijn dat je last hebt van een vaginale infectie, bijvoorbeeld Candida. Dit kan een vervelende muffe geur veroorzaken. Overleg dan met je huisarts of het nodig is om dit te testen en te behandelen (ook als je verder geen klachten hebt!). ⁠

Je kunt je cup in zo’n geval een deep cleaning geven door hem uit te koken met een schepje soda en een eetlepel azijn, en vervolgens te drogen te leggen in de volle zon. Zo ruikt ’ie weer fris! Doe dit echter niet te vaak, want het is best een heftige ervaring voor je cup! ;-)

Waarom hebben jullie merk X niet in het assortiment?

We zijn altijd op zoek naar de beste cups en we bieden je graag een zo ruim mogelijke keuze. Maar zijn een aantal merken die we niet hebben opgenomen in ons assortiment. Dat wil niet zeggen dat het slechte producten zijn, maar voor ons was het een bewuste keuze om ze niet aan te bieden. We vertellen je graag waarom:

 • DivaCup: wordt gefabriceerd en gedistribueerd in Amerika. Wij houden onze ecologische voetafdruk liever zo klein mogelijk, en kiezen dus voornamelijk merken uit Europa.
  De DivaCup voegt bovendien weinig toe aan de merken die we wel hebben, zoals MamiCup en Lunette.
 • Ladycup: heeft een hol steeltje en is daarom lastiger hygiënisch schoon te houden; voegt bovendien weinig toe aan de merken die we al hebben.
 • FemmyCycle: getest omdat de bijzondere vorm onze aandacht trok, maar wij vonden het geen prettige cup. De cup is in gevouwen vorm (inbrengen) groot en stug, klapte niet goed uit, lekte en was lastig schoon te krijgen. Er zijn vast vrouwen erg tevreden mee, maar wij als ervaren cupgebruiksters konden er geen vrienden mee worden.
 • Lily cup (compact) / Intimina: heeft een hol steeltje (hygiène) 
 • Sckoon cup: productie & distributie vanuit Amerika (ecologische voetafdruk)
 • Yuuki cup: heeft een hol steeltje (hygiène) 
 • Mooncup: heeft een hol steeltje (hygiène) 
 • Keeper: heeft een hol steeltje (hygiène) 
 • Lamazuna: wij konden niet ontdekken waar deze cup geproduceerd wordt  
 • Miacup: productie en distributie in Zuid-Afrika
 • Iriscup: heeft een hol steeltje (hygiène)
 • Victoria's Love: komt uit China & heeft een hol steeltje; wij geloven niet in het design waarbij je het bloed via het steeltje weg laat lopen.
 • Luv Ur Body: prachtige cups, maar geproduceerd en gedistribueerd in Nigeria (ecologische voetafdruk)

Mis je een merk?
Wij weten ook niet alles, dus als er een merk is dat je heel graag in ons assortiment zou zien: laat het ons weten

Waarom verkopen jullie geen...

Menstruatiecups zijn wat ons betreft de beste producten om inwendig te dragen, maar niet de enige.
Toch bieden we geen andere producten aan. Dit is waarom:

 • Menstruatiesponsjes: dit zijn kunstmatige wegwerpsponsjes die je inbrengt en die verder fungeren als een tampon. Wij zijn er niet van overtuigd dat ze geen chemicaliën bevatten; zo gaan er geruchten dat ze het schadelijke triclosan zouden bevatten. Los daarvan verkopen wij uit principe zo min mogelijk wegwerpproducten. En trouwens... we hebben ze geprobeerd en voor ons voelden ze alsof je een keukenspons uit je vagina trekt niet zo prettig.
 • Natuursponzen: Er bestaan ook natuurlijke sponzen, zelfs sponzen die op verantwoorde wijze geoogst worden. Maar het is lastig deze hygiënisch schoon te krijgen en volledig droog op te bergen. Bovendien absorberen ze nog steeds, wat wij niet de bedoeling vinden bij het gevoelige vaginale slijmvlies. We hebben ze geprobeerd ver voordat Cute Cotton bestond en eh... het werd een stinkbende :-( 
 • Softcup: een wegwerp-menstruatiecup. Ook geprobeerd. De grote ring en het ondiepe, flubberige zakje maakte dat wij ze niet goed konden inbrengen. Los daarvan verkopen wij uit principe zo min mogelijk wegwerpproducten. 
 • Gehaakte tampons: ze bestaan, ja. We hebben ze niet geprobeerd. Om eerlijk te zijn zien we het niet zo voor ons. Bovendien absorberen ze nog steeds, wat wij niet de bedoeling vinden bij het gevoelige vaginale slijmvlies.
 • Biologische tampons: zijn een beter alternatief dan reguliere tampons. Als je echt niet anders kunt dan tampons gebruiken adviseren wij Yoni of Cottons tampons, die gemaakt zijn van biologisch katoen en geen schadelijke chemicaliën bevatten. Maar we zijn er geen echte voorstander van, want ze absorberen nog steeds, wat wij niet de bedoeling vinden bij het gevoelige vaginale slijmvlies. Bovendien kiezen we ervoor om zo min mogelijk wegwerpproducten te verkopen.

FAQ Menstruatiecups