Je kunt er bijna niet meer omheen, overgewaaid uit the States: Black Friday. Wij leggen graag de focus op duurzaamheid. De wereld heeft niet méér, maar bétere spullen nodig. Duurzame producten, die beter zijn voor mens & milieu. Stap over op een cup of wasbaar maandverband, en je hebt niets anders meer nodig de komende 5 tot 10 jaar. Green friday it is! Met code GREENFRIDAY krijg je 10% korting op al onze menstruatiecups en wasbaar maandverband t/m vrijdag 27 november.

Wie zitten er achter de webwinkel Cute Cotton?

Cute Cotton is een webwinkel gespecialiseerd in duurzame producten rondom menstruatie en borstvoeding. De webwinkel bestaat al sinds 2010, toen de keuze voor duurzame alternatieven in Nederland nog zeer beperkt was. Menstruatiecups waren toen nog onbekend, en bij wasbaar maandverband werd vooral gedacht aan de oude lappen die je oma vroeger gebruikte. Daar moest verandering in komen!

Ik was zelf altijd al bezig met duurzaamheid en een natuurlijke leefstijl, maar van menstruatiecups had ik gek genoeg ook nog nooit gehoord. Ik kwam pas in aanraking met dit mooie product, toen ik mijn voormalig businesspartner Nienke Gottenbos / De Groene Vrouw leerde kennen. Ik probeerde voor het eerst een menstruatiecup en vond het – buiten de enorme voordelen voor het milieu – in gebruik ook direct de meest geniale oplossing ooit. Ik heb sindsdien geen tampon meer aangeraakt! Voor mij was het duidelijk, hier kon ik alleen maar voor de volle 100% achter staan. Ik wilde niets liever dan in de materie duiken en hier mijn werk van maken, en zo geschiedde. Sinds januari 2014 ben ik eigenaresse van Cute Cotton.

Judith Houtenbos

Inmiddels zijn we al heel wat jaren verder. Reguliere tampons en maandverbanden blijven een enorm grote belasting voor het milieu, dus daar valt nog een hoop winst te behalen. Er komen nog altijd veel vragen rondom het gebruik van wasbaar maandverband en menstruatiecups, maar ik merk ook dat de groep fans van deze duurzame, herbruikbare producten nog steeds fiks groeit. We krijgen overigens opvallend vaak terug van klanten: “Had ik dit maar eerder geweten!”, wat exact mijn reactie was die eerste keer en mijn liefde hiervoor begon. Het is mijn missie dat iedereen op de hoogte is van het feit dat er een gezonder, voordelig, comfortabel én duurzaam alternatief bestaat voor tampons en wegwerpmaandverband!

En dat doe ik niet alleen:

Noortje Grootscholten

Noortje regelt met veel plezier de klantenservice voor Cute Cotton. We krijgen keer op keer bevestigd dat onze klanten het superfijn vinden om contact te hebben met een specialist die ze kan helpen bij het maken van de juiste keuze. Want niet elke cup past bij elk lijf. Heel wat anders dan een drogist binnenlopen waar hooguit 2 merken worden verkocht, zonder gedegen informatie of advies. Zonde! Noortje weet minstens zoveel over menstruatiecups en wasbaar maandverband als ik, gekke vragen bestaan voor haar niet en dienstverlening zit haar in het bloed. Ze staat je dan ook met liefde te woord via de vragenlijn of mail!

Anna Korenromp

Anna houdt zich bezig met de marketing van Cute Cotton. Ze is dol op Facebook en Instagram, weet elke week weer nuttige informatie en tips in onze posts te verwerken, houdt onze pagina’s bij en zorgt dat er nog meer naamsbekendheid komt voor Cute Cotton en onze producten. En dat is van groot belang in mijn missie!

Samen met deze freelance toppers probeer ik het heersende taboe rondom menstruatie, maar ook incontinentie te doorbreken. We proberen zoveel mogelijk vrouwen te informeren en te voorzien van duurzame, gezonde alternatieven. Over het assortiment is goed nagedacht. Elk merk dat Cute Cotton opneemt is een aanvulling op de andere merken, zodat we iedereen de perfecte cup of het best passende maandverband kunnen bieden. We doen absoluut geen concessies in kwaliteit en stellen hoge eisen ten aanzien van gezondheid en milieu. Elk product gaat dan ook uitvoerig door de ballotagecommissie voordat het opgenomen wordt in het assortiment. Zo kun jij met een gerust hart een keuze maken en dragen we samen ons steentje bij aan een gezondere, schonere wereld!

Let's spread the word and change the world. Are you in?

Met vriendelijke groet,

Judith Houtenbos