Wie zitten er achter de webwinkel Cute Cotton?

Cute Cotton is een webwinkel gespecialiseerd in duurzame producten rondom menstruatie en borstvoeding. De winkel is opgericht door Jolanda Wulder en eind 2011 overgenomen door Nienke Gottenbos. Eind 2013 is Judith Houtenbos ingestapt; zij runt de webwinkels van De Groene Vrouw en Cute Cotton. Judith & Nienke zijn per januari 2014 middels een VOF zakelijk onafscheidelijk!

Ons verhaal:

Nienke Gottenbos

Toen Nienke op haar 17e flinke koorts kreeg tijdens een menstruatie, dacht ze in eerste instantie niet aan TSS (Toxic Shock Syndrome, ook wel de 'tamponziekte'). Maar dat was het wel. De symptomen verliepen gelukkig mild, maar ze schrok er flink van. Ze ging op zoek naar alternatieven en gebruikt sinds die tijd menstruatiecups, waar ze nog steeds erg tevreden over is.

Nienke vertelt: "Ook wegwerpmaandverband zorgde met mijn gevoelige huid voor irritatie en jeuk. Mijn beide kinderen hebben wasbare luiers gedragen en van daaruit weet ik welke (aggressieve) stoffen er zoal gebruikt worden bij de productie van wegwerpluiers. Deze worden ook gebruikt bij de productie van maandverband en tampons en gaven mij, en vele vrouwen met mij, irritatie en klachten. Wasbaar maandverband is voor mij letterlijk een verademing.

Daarbij is duurzaamheid ontzettend belangrijk voor mij, en daar passen de producten van Cute Cotton helemaal bij. Toen Jolanda aangaf te willen stoppen met de webwinkel was het voor mij duidelijk: Cute Cotton is geweldig, en ik zet haar werk graag voort! De producten van Cute Cotton passen prima bij de producten van onze andere webwinkel, De Groene Vrouw. Je kunt dan ook cross-over bestellen om verzendkosten te besparen, geef dit vooraf even aan via vragen@cutecotton.nl!"

Judith Houtenbos

Judith reageerde als één van de vele geïnteresseerden eind 2013 op een advertentie van De Groene Vrouw. Zij zocht een compagnon die de webwinkels (winkel.groenevrouw.nl en cutecotton.nl) onder haar hoede zou nemen. Zij bleken met hun gedeelde waarden maar verschillende kwaliteiten een supergoede match!

"Ik had altijd al iets met duurzaamheid en een natuurlijke levensstijl, maar ik had tot dat moment nog nooit van menstruatiecups gehoord. Nienke liet me er een aantal zien en ik vond het direct een geniale oplossing. Ik heb er gelijk één meegenomen die bij mijn lijf past en sinds het eerste gebruik ben ik helemaal om. Dit is een superfijne, hygiënische en zachte oplossing - ik heb sindsdien geen tampon meer aangeraakt. Had ik dit maar eerder geweten!

Voor mij was het duidelijk, hier kan ik alleen maar voor de volle 100% achter staan en kon niet wachten hier mijn werk van te maken. Iedere vrouw moet weten dat er een veel gezonder, voordelig, comfortabel én duurzaam alternatief bestaat!"

Noortje Grootscholten

Noortje regelt met veel plezier de klantenservice voor onze webwinkels. Dienstverlening zit haar in het bloed, gekke vragen bestaan voor haar niet. Ze staat je dan ook graag te woord via de Vragenlijn of de mail!


Wij merken dat vrouwen nog veel vragen hebben rondom het gebruik van wasbaar maandverband en menstruatiecups. Jammergenoeg zijn zaken rondom menstruatie en incontinentie vaak nog steeds taboe. Met Cute Cotton hopen we hier iets aan te kunnen doen door zoveel mogelijk vrouwen te informeren en voorzien van duurzame alternatieven. Ons motto is dan ook: You have the right to know all of your options!

Wij wensen je veel plezier bij het bekijken van onze producten!

Met vriendelijke groet,

Nienke Gottenbos & Judith Houtenbos