Privacy- & Cookiebeleid

Vanaf 25 mei 2018 moet ieder bedrijf dat persoonsgegevens verwerkt, een privacy statement hebben waarin je kunt lezen wat voor gegevens er verwerkt worden en wat daarmee gebeurt. Dit is de privacy statement van VOF Greenwoods, dat wil zeggen dat je hier informatie vindt over wat we bij ons bedrijf en de handelsnamen:

  • winkel.groenevrouw.nl
  • cutecotton.nl
  • menstruatiecup.nl

doen met jouw gegevens.

Wie wij zijn

VOF Greenwoods bestaan uit de volgende personen:

  • Judith Houtenbos & Nienke Gottenbos
    Turfschip 54
    1186 XM Amstelveen
    020-8453979
    winkel@groenevrouw.nl / info@cutecotton.nl

Hoe wij het bedoelen

Los van wat er allemaal verplicht in deze privacy statement moet staan (dat kun je hieronder lezen) willen we je laten weten dat onze intentie in ieder geval is om jouw gegevens niet te misbruiken. Dat wil zeggen dat we alleen dingen van je opslaan als je daar zelf toestemming voor geeft (door een klik op onze cookietoestemming, door je in te schrijven op de nieuwsbrief of door iets aan te schaffen in de webwinkels).

Wij zijn ons er goed van bewust dat jouw privacy en de gegevens die je aan ons verstrekt, heel gevoelig kunnen zijn. We verzamelen daarom geen onnodige gegevens van je, we zullen je gegevens niet onnodig bewaren, en dat wat we bewaren wordt goed beschermd opgeslagen. We zullen je nooit ongevraagd lastig vallen met reclame en natuurlijk delen we ook je gegevens niet met anderen. Kortom: we verzamelen, bewaren en gebruiken je gegevens alleen voor het doel waarvoor jij ze hebt verstrekt; namelijk om te zorgen dat onze dienstverlening passend is voor de opdracht die je ons gegeven hebt. We zijn namelijk zelf ook echte mensen en we behandelen jou zoals we zelf ook graag behandeld willen worden op andere websites en door andere bedrijven.

Cookies

Als je voor het eerst bij ons op de site komt, krijg je een popup met de vraag of je akkoord gaat met het verzamelen en opslaan van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat door een website die je bezoekt, automatisch op je harde schijf wordt opgeslagen. Onze websites maken gebruik van cookies. Deze gegevens (bijvoorbeeld je IP-adres, webbrowser en besturingssysteem) zijn geen persoonsgegevens. Om je te helpen een beter begrip te krijgen van dit beleid en de door technologieën die wij gebruiken hanteren wij de volgende definities:

  • Cookies
    Kleine tekstbestanden (doorgaans bestaande uit letters en nummers) die in het geheugen van je webbrowser of apparaat worden geplaatst wanneer je een website of een boodschap bekijkt. Cookies stellen een website in staat specifieke apparaten of webbrowsers te herkennen. Er bestaan verschillende soorten cookies:
    • Sessie Cookies’ zijn cookies die verlopen aan het eind van je browsersessie. Deze cookies helpen ons een link te leggen tussen jouw activiteiten gedurende die specifieke sessie.
    • Persistente Cookies’ zijn opgeslagen op je apparaat en blijven ook na je sessie bewaard. Deze cookies stellen ons in staat om jouw voorkeuren of activiteiten te onthouden over meerdere sessies.
    • First-Party cookies’ worden geplaatst door de website die je op dat moment bezoekt.
    • Third-Party cookies’ worden geplaatst door een derde partij los van de website die je op dat moment bezoekt.

Door te klikken op 'akkoord' op onze cookie-popup, ga je ermee akkoord dat onze websites cookies plaatsen en op die manier gegevens bewaren. Wij gebruiken de cookies niet om je te identificeren, maar om de bezoekerservaringen bij te houden en te verbeteren. Op dit moment gebruiken we de cookies nog niet voor marketingdoeleinden. Mogelijk dat we dit in de toekomst wel gaan doen; je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een advertentie op een andere website voor onze producten (nadat je onze site hebt bezocht). Als je wilt kun je de instellingen van je browser wijzigen om cookies te weigeren.

 

Nieuwsbrieven

Wanneer je je inschrijft voor een nieuwsbrief, slaan we de naam en het emailadres dat je opgeeft, op in onze emailmarketingsoftware. Je gegevens kunnen gebruikt worden voor het analyseren van wat jij interessant vindt en het segmenteren daarop. We kunnen dan bijvoorbeeld een mail sturen naar alleen die lezers die een bepaalde link al eerder geopend hebben, of die hebben aangegeven dat ze interesse hebben in een bepaald product.

Ook hier is het goed om te weten dat we dit kunnen doen, maar dat we er in de praktijk vaak geen gebruik van maken. Bovendien zullen we het nooit écht persoonlijk bekijken; hoewel we in theorie toegang hebben tot jouw naam en emailadres en we dus zouden kunnen zien of Jantje of Pietje geklikt hebben op een bepaalde link in de nieuwsbrief, zullen we dat in de praktijk niet op die manier doen. Hoogstens maken we een groep van mensen die (bijvoorbeeld) wel-of-niet-geklikt hebben, om te zorgen dat we je geen informatie sturen waar je niet op zit te wachten. Eerlijkheidshalve moeten we erbij zeggen dat we deze technieken op dit moment niet inzetten, omdat we er zelf eigenlijk ook niet zoveel van snappen. We zijn gewoon niet zulke goede marketeers. Maar het kán dus wel, en als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief geef je er ook toestemming voor. Onze emailmarketingsoftware slaat deze gegevens 12 maanden lang op.

Wat gebeurt er wel als als je je inschrijft voor de nieuwsbrief?
Als je je opgeeft voor onze nieuwsbrief sturen we je een aantal keer per jaar (gemiddeld 1x per maand maar vaak minder, en maximaal 2x per maand) een digitale nieuwsbrief. Meestal staat daar wat informatie in over nieuwe ontwikkelingen in ons bedrijf, een aanbieding voor een product of interessante weetjes.

Je gegevens (naam, emailadres en of je nieuwsbrieven geopend hebt of op links in de nieuwsbrief hebt geklikt) worden beveiligd opgeslagen door onze emailmarketingsoftware. Of je de nieuwsbrief hebt geopend en/of hebt geklikt op de links in de nieuwsbrief, wordt 12 maanden lang bewaard en daarna geanonimiseerd. Je inschrijfgegevens worden bewaard tot jij je uitschrijft, wat je op ieder gewenst moment kunt doen met de link onderaan iedere nieuwsbrief of door een mail te sturen naar vragen@groenevrouw.nl of vragen@cutecotton.nl. Daarna worden ze automatisch verwijderd en zul je geen nieuwsbrieven meer van ons ontvangen.

 

Webwinkels

Wanneer je iets koopt in één van onze webwinkels, hebben we gegevens van je nodig om je producten te kunnen versturen. Ook wanneer je een account aanmaakt om producten (favorieten) te kunnen opslaan en bewaren, verwerken we jouw gegevens. Dit is wat we ermee doen:

Wij werken met de volgende samenwerkingspartners. Met ieder van hen hebben we (indien wettelijk verplicht) een verwerkersovereenkomst, zodat je er zeker van bent dat ook zij veilig & integer omgaan met jouw gegevens:

  • Magento
    Dit is de webwinkelsoftware van De Groene Vrouw en Cute Cotton. Hiermee worden je gegevens opgeslagen. Magento heeft toegang tot je gegevens om ons technische ondersteuning te bieden, maar zullen je gegevens nooit gebruiken voor een ander doel.
  • Beyonit
    Dit is onze Magento webbouwer en hostingpartij. Zij slaan eveneens gegevens op en hebben hier toegang toe om ons technische ondersteuning te bieden, maar zullen je gegevens nooit gebruiken voor een ander doel.
  • CCV Shop
    Dit is de webwinkelsoftware van Menstruatiecup.nl. Hiermee worden je gegevens opgeslagen. CCV Shop heeft toegang tot je gegevens om ons technische ondersteuning te bieden, maar zullen je gegevens nooit gebruiken voor een ander doel.
  • Google Analytics
    Wij maken gebruik van Google Analytics; een webanalyse-service waarbij gebruik wordt gemaakt van cookies. De verzamelde informatie over het gebruik van deze website wordt doorgaans opgeslagen in de VS. Indien de IP-anonimisering geactiveerd is op deze website dan wordt uw IP-adres door Google binnen lidstaten van de Europese Unie of in de andere lidstaten die deel uitmaken van de Europese Economische Ruimte van tevoren ingekort. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres naar een server van Google in de VS verstuurd en daar ingekort. Ten behoeve van de websitehouder, zal Google deze informatie verwerken om bij te houden hoe je de website gebruikt, om rapporten over de websiteactiviteiten op te stellen en om andere diensten aan te bieden met betrekking tot website- en internetgebruik. Je IP-adres wordt niet aan andere gegevens van Google gelinkt. Indien gewenst kun je via de instellingen van je browser voorkomen dat cookies worden opgeslagen. Wij wijzen je erop dat je in dat geval wellicht niet alle functies van deze website te volste kunt benutten.
  • Exact Online
    Dit is onze boekhoudsoftware. Hierin worden je facturen gemaakt en worden jouw persoonsgegevens dus gekoppeld aan wat je hebt gekocht. We zijn wettelijk verplicht om onze boekhouding 5 jaar te bewaren, maar het is wel mogelijk om jouw facturen te anonimiseren als je wilt dat dit eerder dan 5 jaar (na je bestelling) gebeurt. Verder heeft Exact Online toegang tot jouw gegevens om ons technische ondersteuning te bieden, maar zij zullen je gegevens nooit gebruiken voor een ander doel.
  • Sisow
    Dit is onze payment provider, dat wil zeggen dat deze software het mogelijk maakt dat je op onze website kunt betalen met iDeal, overboeking en Bancontact. Sisow slaat gegevens zoals je naam, emailadres, bestelnummer en het bankrekeningnummer waarmee je betaald hebt op. Ook hebben ze toegang tot jouw gegevens om ons technische ondersteuning te bieden, maar zullen je gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Sisow is vergunninghouder van DNB en gecertificeerd CPSP.
  • Gmail
    Dit is onze emailprovider. Als je een mailtje naar ons stuurt, komt dat in Gmail terecht. Om je goed te kunnen helpen (bijvoorbeeld om te kunnen terugzoeken wat ons antwoord was op je vraag van een paar maanden terug) bewaren we je mails 12 maanden nadat je ze naar ons gestuurd hebt. Daarna slaan we de geanonimiseerde gegevens op en verwijderen we je email.
  • Trusted Shops (winkel.groenevrouw.nl & cutecotton.nl)
    Deze software maakt het mogelijk voor jou om onze winkel, service en producten te beoordelen. Trusted Shops maakt gebruik van subverwerkers. Trusted Shops en diens subverwerkers slaan voor bovenstaand doel gegevens van je op en hebben hier toegang toe om ons technische ondersteuning te bieden, maar zullen je gegevens nooit gebruiken voor een ander doel.
    Om ons Trusted Shops-keurmerk, de eventueel verzamelde beoordelingen en het productaanbod van Trusted Shops na een bestelling te kunnen tonen, is op onze webwinkels de Trusted Shops beoordelingssoftware geïntegreerd. Na afweging van onze verschillende belangen, beschermt dit de legitieme heersende belangen voor optimale marketing van ons aanbod. De software en de daarmee geadverteerde diensten zijn een product van TRUSTED SHOPS GmbH, Subbelrather Str. 15C, 50823 Keulen, Duitsland. Wanneer een beoordeling wordt opgevraagd slaat de webserver automatisch een zogenaamde server-logfile op waarin uw verzoek met bijvoorbeeld uw IP-adres, de datum en tijd van het verzoek, de verzonden hoeveelheid gegevens en de naam van uw internetprovider (toegangsgegevens) wordt gedocumenteerd. Deze toegangsgegevens worden niet verwerkt en uiterlijk 7 dagen na uw laatste bezoek aan de pagina automatisch overschreven. Andere persoonsgerelateerde gegevens worden uitsluitend aan Trusted Shops doorgegeven wanneer u na het plaatsen van een bestelling ervoor kiest om de Trusted Shops-producten te gebruiken of al bent aangemeld voor het gebruik daarvan. In dat geval geldt de tussen u en Trusted Shops contractuele overeenkomst.
  • Sipack
    Als je een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om jouw pakket bij je te laten bezorgen. Wij maken gebruik van de diensten van Sipack voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij je naam, adres en woonplaatsgegevens met Sipack delen. In het geval dat Sipack onderaannemers inschakelt, stellen zij jouw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking. Sipack en eventuele onderaannemers gebruiken jouw gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst, dat wil zeggen voor het versturen van je pakketje en indien nodig voor het traceren van kwijtgeraakte post of het verwerken van klachten, opmerkingen en retouren.
  • Picqer
    Sipack maakt gebruik van het systeem Picqer. Hierin worden de gegevens van jouw bestelling (producten, naam, adres) opgeslagen zodat je bestelling samengesteld en verzonden kan worden. Picqer slaat voor dit doel gegevens van je op en hebben hier toegang toe om ons technische ondersteuning te bieden, maar zullen je gegevens nooit gebruiken voor een ander doel.
  • Indie Projects
    Dit is het bedrijf van onze ondersteunende kracht voor onder andere de klantenservice en technische ondersteuning. Indie Projects heeft dus toegang tot jouw gegevens, maar zal je gegevens nooit gebruiken voor een ander doel.

Al deze samenwerkingspartners zijn verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van SSL-encryptie en beveiligde dataopslag. Ook houden zij rekening met de geldende wettelijke bewaartermijnen voor persoonsgegevens.

Wij bewaren jouw gegevens zolang je cliënt van ons bent. Dit betekent dat wij je klantprofiel (account) bewaren totdat je aangeeft dat je niet langer van onze diensten gebruik wilt maken. Als je dit bij ons aangeeft zullen wij dit tevens opvatten als een vergeetverzoek. Bij het indienen van zo'n vergeetverzoek, zullen wij al jouw persoonsgegevens in onze en door ons gebruikte systemen wissen. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen moeten wij ook dan nog facturen met je (persoons)gegevens bewaren voor zolang de toepasselijke termijn loopt. Medewerkers hebben dan echter geen toegang meer tot je cliëntprofiel en documenten die wij naar aanleiding van je opdracht hebben vervaardigd.

 

Jouw rechten

Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heb jij als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Wij leggen je hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe je je op deze rechten kunt beroepen.

In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van je gegevens enkel naar uw bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat je de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij je vragen jezelf te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeetverzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens.

Je hebt te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je vermoedt dat wij je gegevens op een verkeerde manier gebruiken.

Inzagerecht

Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op jouw persoon of die daartoe herleidbaar zijn, in te zien. Je kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken via vragen@groenevrouw.nl, vragen@cutecotton.nl of menstruatiecup.nl. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. Als je verzoek wordt ingewilligd sturen wij je op het bij ons bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben, onder vermelding van de categorie waaronder wij deze gegevens hebben opgeslagen.

Rectificatierecht

Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op jouw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. Je kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken via vragen@groenevrouw.nl, vragen@cutecotton.nl of klantenservice@menstruatiecup.nl. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. Als je verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast.

Recht op beperking van de verwerking

Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op jouw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te beperken. Je kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken via vragen@groenevrouw.nl, vragen@cutecotton.nl of menstruatiecup.nl. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. Als je verzoek wordt ingewilligd sturen wij je op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens tot je de beperking opheft, niet langer worden verwerkt.

Recht op overdraagbaarheid

Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op jouw persoon of daartoe herleidbaar zijn, door een andere partij te laten uitvoeren. Je kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken via vragen@groenevrouw.nl, vragen@cutecotton.nl of klantenservice@menstruatiecup.nl. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. Als je verzoek wordt ingewilligd sturen wij je op het bij ons bekende e-mailadres afschriften of kopieën van alle gegevens over jou, die wij hebben verwerkt of in opdracht van ons door andere verwerkers of derden zijn verwerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen De Groene Vrouw, Cute Cotton of Menstruatiecup.nl in een dergelijk geval de dienstverlening niet langer voortzetten, omdat de veilige koppeling van databestanden dan niet langer kan worden gegarandeerd.

Recht van bezwaar en overige rechten

Je hebt in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door of in opdracht van De Groene Vrouw, Cute Cotton of Menstruatiecup.nl. Als je bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van je bezwaar. Is je bezwaar gegrond dan zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan jou ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken. Je hebt bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden onderworpen. Wij verwerken jouw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Ben je van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met onze contactpersoon voor privacyzaken via vragen@groenevrouw.nl, vragen@cutecotton.nl of klantenservice@menstruatiecup.nl.

Wijzigingen in het privacybeleid

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vind je echter altijd de meest recente versie. Als het nieuwe privacybeleid gevolgen heeft voor de wijze waarop wij reeds verzamelde gegevens met betrekking tot jou verwerken, dan brengen wij je daarvan per e-mail op de hoogte.