Verzenden

Wij verzenden iedere werkdag.
Als je bestelling & betaling vóór 13.00 bij ons binnen zijn, gaan je producten gelijk de deur uit. Je hebt die dan (als PostNL een beetje meewerkt) binnen 24 tot 48 uur in huis.

Combi-bestellingen De Groene Vrouw
Bestel je tegelijkertijd bij De Groene Vrouw en Cute Cotton? Doe je bestellingen zoals normaal, maar zet bij beide bestellingen in het opmerkingenveld dat je ook bij de andere shop bestelt. Wij verpakken en versturen ze dan samen en storten de teveel betaalde verzendkosten naar je terug! Let op: dit kan alleen als je vermeldt dat je ook in de andere shop hebt besteld, anders worden je bestellingen automatisch apart verzonden en betaal je dus ook 2x verzendkosten! Achteraf aangeven dat je bij beide shops hebt besteld, is helaas niet mogelijk.

Verzendkosten

Nederland    
Brievenbuspost < 250 gr   € 2,95  
Brievenbuspost 251 gr - 650 gr    € 3,95  
Pakketten 651 gram - 10 kg € 6,95 (of te groot voor de brievenbus)
Pakketten > 10 kg  € 12,95  
     
EUR1 gebied    
Brievenbuspost < 250 gr   € 5,95  
Brievenbuspost 251 gr - 650 gr    € 10,95  
Pakketten 651 gram - 2 kg € 13,95 (of te groot voor de brievenbus)
Pakketten 2 kg - 5 kg € 19,95  
     

Let op! 
Wij verzenden brievenbuspost in een verpakking die voldoet aan de (maximale) formaten voor brievenbuspost, zoals bepaald door PostNL. Is je eigen brievenbus te klein, dan krijgen wij het poststuk weer terug. We nemen dan contact met je op en verzenden het opnieuw, waarbij we je wel vragen de extra verzendkosten aan ons te vergoeden. Dit geldt ook voor onvolledig of foutief opgegeven adressen, je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste gegevens!

Wij verzenden met een verzendbedrijf, dat voor ons de track&trace-codes bewaart. Hierdoor krijg je niet automatisch een T&T-code bij je bestelling. Alleen als er iets mis gegaan (lijkt te) zijn met je pakketverzending, kunnen we deze code voor je opvragen. Voor brievenbusverzendingen is geen track&trace-code aanwezig. 

Gratis verzenden
Bestellingen boven de 100 euro worden binnen Nederland gratis verzonden door middel van pakketpost met Track&Trace. Bij bestellingen voor België en andere EUR1 landen is het franco bestelbedrag €150,-. Let op: De webwinkel geeft automatisch de optie 'gratis verzenden' binnen Nederland. Wil je dat we je bestelling naar België of andere EUR1 landen gratis verzenden, stuur ons dan een mailtje, dan helpen we je verder.

Verzenden naar een afhaalpunt
Het is op dit moment helaas nog niet mogelijk de pakketten naar een afhaalpunt te laten sturen.

Retourneren of Ruilen
Ben je niet toch niet helemaal tevreden over je bestelling of een deel daarvan, dan kun je deze uiteraard retourneren. Je kunt hiervoor binnen 14 dagen na het ontvangen van je bestelling contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar vragen@cutecotton.nl. Vermeld hierin je naam, ordernummer, de terug te sturen artikelen en de reden van retournering. Omdat een groot deel van ons assortiment voor persoonlijk gebruik is, geldt een aangepaste wetgeving en dus aangepaste regels over wat je wel en niet mag retourneren. 

Wat mag je retourneren?

  • Alle menstruatiecups en wasbaar maandverband in originele, ongeopende en onbeschadigde verpakking
  • Voor los verpakte producten (single verbandjes & accessoires) betekent dit dat het vloeipapier ongeopend en onbeschadigd moet zijn
  • Alle verzorgingsproducten en accessoires in originele, ongeopende en onbeschadigde verpakking

Wat mag je niet retourneren?

  • In verband met de hygiëne is het niet mogelijk om artikelen te retourneren of ruilen waarvan de verpakking is geopend, beschadigd of vervangen
  • Helaas kun je gebruikte producten dus niet retourneren of ruilen

Terugsturen van ongebruikte artikelen gebeurt op je eigen verantwoordelijkheid en kosten. Als wij je retourzending in goede staat (onbeschadigd, ongebruikt en in originele onbeschadigde verpakking) hebben ontvangen betalen we je de kosten van de aankoop van het product terug. Stuur je de volledige bestelling terug, dan krijg je het volledige aankoopbedrag inclusief de originele verzendkosten teruggestort. Bij ruilingen is het terugsturen eveneens op eigen verantwoordelijkheid en kosten, maar de kosten voor verzending van het nieuwe gewenste artikel nemen wij voor onze rekening. Neem altijd eerst contact op, voordat je een product naar ons terugstuurt!

Is er iets niet in orde met je bestelling (verkeerde kleur, maat, niet compleet), laat ons dat dan binnen 7 dagen na ontvangst (maar het liefst zo snel mogelijk) weten. Natuurlijk controleren we de verstuurde bestelling van te voren zorgvuldig, maar het is altijd mogelijk dat er toch iets mis is gegaan. In dat geval zullen we samen zoeken naar een oplossing voor het probleem.