Ecofemme Daypad Plus - Natural Organic Range

Ecofemme Daypad Plus - Natural Organic Range

Ecofemme Liner 3-pack met PUL - Natural Organic Range

Ecofemme Liner 3-pack met PUL - Natural Organic Range

Ecofemme Full Cycle Kit - Vibrant Organic Range

Full Cycle Kit - voordelig startpakket
€ 44,95
Op voorraad
SKU
FullCycle-Vib-EF-40

Productinformatie

Jij wasbaar maandverband, zij wasbaar maandverband!

Ecofemme is een humanitair en educatief project in India dat vrouwen voorziet in werk en meisjes voorziet in maandverband.
In derdewereldlanden is menstruatie één van de belangrijkste redenen dat meisjes school missen. Ze hebben geen plek om menstruatieproducten te verschonen en worden gepest met de achtergebleven verbanden. Bovendien is wegwerpverband slecht te krijgen en erg duur. Wasbaar maandverband is voor hen dé oplossing om zich toch hygiënisch te kunnen verschonen. Er blijft niets achter om ze mee te pesten en het maandverband is stukken goedkoper (gezonder én duurzamer!) dan wegwerpverband. Daarnaast werkt Ecofemme aan voorlichting over menstruatie, wat hard nodig is gezien het zorgwekkende taboe op dit onderwerp.

Met de aanschaf van Ecofemme doe je automatisch mee met het Buy One, Give One-program: 
Voor elke verkochte Full Cycle Kit hier, worden op het platteland van India 5 meisjes voorzien van een wasbaar maandverband van Ecofemme. Een schone wereld voor vrouwen hier en voor meisjes daar!

Full Cycle Kit Vibrant Range:
Voordelig startpakket met alle verschillende maten maandverbanden. Super voor jezelf, maar natuurlijk ook een leuk idee als cadeau voor je zus of een vriendin, of voor je dochter om haar eerste menstruatie te vieren:-)!

Inhoud:
2 Liners
2 Daypads
2 Daypads Plus
1 Nightpad
1 Reistasje
een menstruatiekalender en wasinstructies

Zowel de toplaag als de absorptielaag van deze maandverbanden is gemaakt van gecertificeerd bio katoenflanel (toplaag effen gekleurd, absorptielaag ongebleekt), een tussenlaag van PUL dat doorlekken voorkomt en de onderlaag is van gestreept katoen. De gebruikte (kleur-)stoffen voldoen aan de voorschriften van het Global Organic Textile Standard (GOTS) keurmerk. De drukknoopjes zijn van metaal en daardoor minder dik dan die van veel andere wasbare verbanden. Prettig voor op de fiets!

Tips:
- Je gebruikt deze verbandjes met de gestreepte kant beneden en de zachte bio katoenflanel boven.
- Was de maandverbandjes enkele keren voor gebruik. Pas na een paar keer in de wasmachine bereiken ze hun volledige opname-capaciteit!
- Laten weken voor de was mag, maar hoeft niet! Even koud voorspoelen is wel een goed idee.
- Gebruik een natuurlijk wasmiddel; da's fijn voor je maandverbandjes, maar ook voor jou. Het zit tenslotte wel tegen je vagina aan.
- Je verbandjes mogen niet in de droger. De PUL- laag kan daar niet tegen en je verbandje gaat minder lang mee.

Beoordelingen

Schrijf uw eigen beoordeling
U plaatst een beoordeling over:Ecofemme Full Cycle Kit - Vibrant Organic Range

Trusted Shops Reviews