Je kunt er bijna niet meer omheen, overgewaaid uit the States: Black Friday. Wij leggen graag de focus op duurzaamheid. De wereld heeft niet méér, maar bétere spullen nodig. Duurzame producten, die beter zijn voor mens & milieu. Stap over op een cup of wasbaar maandverband, en je hebt niets anders meer nodig de komende 5 tot 10 jaar. Green friday it is! Met code GREENFRIDAY krijg je 10% korting op al onze menstruatiecups en wasbaar maandverband t/m vrijdag 27 november.
ImseVimse Startpakket - Garden

ImseVimse Startpakket - Garden

ImseVimse Organic Liners 3-pack - Dots

ImseVimse Organic Liners 3-pack - Dots

Ecofemme Starter Kit - Natural Organic Range

Starter Kit - ontdek de 4 maten van Ecofemme!
€ 27,50
Op voorraad
SKU
Start-Org-EF-30

Productinformatie

Jij wasbaar maandverband, zij wasbaar maandverband!

Ecofemme is een humanitair en educatief project in India dat vrouwen voorziet in werk en meisjes voorziet in maandverband.
In derdewereldlanden is menstruatie één van de belangrijkste redenen dat meisjes school missen. Ze hebben geen plek om menstruatieproducten te verschonen en worden gepest met de achtergebleven verbanden. Bovendien is wegwerpverband slecht te krijgen en erg duur. Wasbaar maandverband is voor hen dé oplossing om zich toch hygiënisch te kunnen verschonen. Er blijft niets achter om ze mee te pesten en het maandverband is stukken goedkoper (gezonder én duurzamer!) dan wegwerpverband. Daarnaast werkt Ecofemme aan voorlichting over menstruatie, wat hard nodig is gezien het zorgwekkende taboe op dit onderwerp.

Met de aanschaf van Ecofemme doe je automatisch mee met het Buy One, Give One-program: 
Voor elke verkochte Starter Kit hier, worden op het platteland van India 3 meisjes voorzien van een wasbaar maandverband van Ecofemme. Een schone wereld voor vrouwen hier en voor meisjes daar!

Starter Kit Natural Organic Range:
Mooi startpakketje om kennis te maken met de 4 verschillende maten maandverbanden!

Inhoud:
1 Liner met PUL
1 Daypad
1 Daypad Plus
1 Nightpad
een menstruatiekalender en wasinstructies

De pads van deze nieuwe lijn van Ecofemme zijn gemaakt van 100% gecertificeerd bio katoen. Ze hebben een toplaag en absorptielaag van ongebleekt bio katoenflanel, een gekleurde onderlaag met print van bio katoen en een tussenlaag van PUL dat doorlekken voorkomt. De drukknoopjes zijn van metaal en daardoor minder dik dan die van veel andere wasbare verbanden. Prettig voor op de fiets!

 

Tips:
- Je gebruikt deze verbandjes met de gestreepte kant beneden en de zachte bio katoenflanel boven.
- Was de maandverbandjes enkele keren voor gebruik. Pas na een paar keer in de wasmachine bereiken ze hun volledige opname-capaciteit!
- Laten weken voor de was mag, maar hoeft niet! Even koud voorspoelen is wel een goed idee.
- Gebruik een natuurlijk wasmiddel; da's fijn voor je maandverbandjes, maar ook voor jou. Het zit tenslotte wel tegen je vagina aan.
- Je verbandjes mogen niet in de droger. De PUL- laag kan daar niet tegen en je verbandje gaat minder lang mee.

Beoordeling 2

Schrijf uw eigen beoordeling
U plaatst een beoordeling over:Ecofemme Starter Kit - Natural Organic Range

Trusted Shops Reviews